top of page

ההבדלים בין חברות גיוס והשמה לבין חברות כוח אדם

Please reload

מתוך אתר "ספיר JOBS"

חברת כוח אדם

 

מציבה מועמד מטעמה, לעבודה אצל חברות לקוחות, מאפשרת לקיים יחסי עובד – מעביד   בין המועמד לבין חברת כוח האדם, למשך תקופה מסוימת, בדרך כלל בשלב ראשון 3 חודשים, עם אופציה להארכה או להשתלבות לאחר מכן בתוך החברה המעסיקה בפועל.
חברת כוח האדם תשלם למועמד את משכורתו, כולל התנאים המחויבים על פי חוק, ותחייב את החברה המעסיקה בגובה התשלום למועמד בתוספת עמלה.
בכל מקרה, אין לחייב את המועמד בכל עמלה, המועמד מקבל את השרות ללא תשלום, על פי חוק.

 

 

מהם היתרונות:
מנקודת מבט המועמד – בדרך כלל מועמד מעדיף את השיטה הזו כשמחפש עבודה זמנית, וידוע לו שלפרק זמן מסוים הוא מקיים יחסי עובד-מעביד מול חברת כוח האדם, לפעמים העבודה בפועל היא אצל מעסיק אחד, ולפעמים העבודה בפועל משתנה מידי מספר ימים ויוצב לעבודה אצל מעסיקים שונים.
מועמד שמחפש עבודה קבועה ומקצועית יעדיף לעבוד בשיטת ההשמה, אולם לא יפסול עבודה דרך חברת כוח אדם, כיון שמאפשרת אופק של השתלבות עתידית אצל המעסיק, ובלבד שיקוימו כל תנאי ההסכם, ויקבל את שמגיע לו על פי חוק.

מנקודת מבט המעסיק – היתרון בשיטת עבודה דרך חברת כוח אדם הוא לחברות שאין להן תקנים לקליטת עובדים, ולא יכולות להוציא משכורות נוספות, ולכן תשלום באמצעות חשבונית לחברת כוח האדם, מאפשרת קליטה של עובדים מבלי להכניס אותם למצבת העובדים בחברה.
יתרון נוסף הוא בתקופת הניסיון. התשלום לחברת כוח האדם מאפשר להעמיד את המועמד לתקופת ניסיון
ארוכה יותר, עד קבלת ההחלטה האם לקלוט אותו כעובד מן המניין בחברה.
החיסרון בשיטה היא מחירה הגבוה באופן יחסי, כיון שבמשך תקופת ההעסקה המעסיק משלם כבסיס את משכורת העובד ובנוסף את עמלת חברת כוח האדם הכוללת את כל ההוצאות כמעסיק.

חברת השמה

 

 מתמקדת בהשמה של עובדים קבועים ומקצועיים, כלומר קליטה ושילוב העובד/ת לאורך זמן בתוך המערכת, תוך קיום יחסי עובד-מעביד ,עם אפשרות קידום והתפתחות מקצועית.
החברה המעסיקה בלבד מחויבת בתשלום עמלת השמה לחברת ההשמה, בגובה משכורת ברוטו של העובד, בתום תקופת ניסיון של 30-90 יום, או בהתאם לתנאים במשא ומתן שנקבעו ביניהם.
אין לחייב את המועמד בכל עמלה, בשום שלב של התהליך, על פי חוק  .
המועמד מקבל את השרות ללא תשלום.

 

 

מהם היתרונות:
מנקודת מבט המועמד – יש לשיטה הרבה יתרונות, מועמד תמיד מעדיף להשתלב בחברה כעובד מן המניין, לקבל הכשרה במידת הצורך, להשתלב בצוות ולהוכיח את עצמו מבחינה אישית ומקצועית.
ראיון לצורך השמה יהיה מעמיק, מקצועי, ענייני. לפעמים יהיו סדרת ראיונות עם מספר בעלי תפקידים, תלוי במידת החשיבות,  ובמידה ויש התאמה ראשונית, במקרים רבים יש מקום לדבר על אופק של קידום, התפתחות אישית ובניית מסלול קריירה.
כמובן שמועמד יעדיף לנהל משא ומתן מול מעסיק פוטנציאלי לצורך השתלבות בחברה וקיום יחסי עובד-מעביד, המקנים את כל הזכויות הסוציאליות, ותק, תנאים נלווים.

מנקודת מבט המעסיק – יש לשיטה יתרונות רבים של יציבות, קשר ארוך טווח עם המועמד, במקרה שתהליך ההכשרה או ההדרכה הוא ארוך וממושך, המעסיק ירצה לראות את המועמד מסיים את ההכשרה והחפיפה, ומתחיל לעבוד ולהשקיע.
השיטה מקנה לשני הצדדים תחושת יציבות וקשר אישי ומקצועי, בתקווה שיימשך לאורך זמן.


 

bottom of page